Перейти до вмісту

Біологічні добавки – БАДИ.

Вітаміни та мінерали для людей похилого віку.

Старий людський організм потребує значно більшої кількості вітамінів і мінералів для правильного функціонування, ніж організм молодої людини. Чи знаємо ми, як люди похилого віку повинні доповнювати дефіцит вітамінів в організмі?

Ми вважаємо людей похилого віку старше 60 років. Старіння, на жаль, є неминучим етапом життя кожної людини. У цей період раціон харчування цих людей має трохи змінитись. Продукти, багаті на вітаміни і мінерали, необхідні для правильного функціонування організму, слід додавати в їжу. Завдяки надходженню цих інгредієнтів люди похилого віку зможуть довгий час насолоджуватися здоров’ям, хорошим фізичним станом, а це позначиться на психічному самопочутті.

Видно, що люди похилого віку харчуються неправильно. В основному це пов’язано зі звичками, які залишилися з часів, коли вони були молодшими, а також тому, що їхні фінансові ресурси не дозволяють «шаленству» на кухні.

Ще однією причиною, що викликає дефіцит вітамінів і мінералів у раціоні людей похилого віку, є їх самотність. Літні люди, які зазвичай самотні, не дуже часто роблять покупки, через що купують продукти з тривалим терміном придатності. Вони часто купують різні види консервів, які псуються набагато повільніше, ніж свіжі овочі чи фрукти.

Про їхній раціон набагато рідше дбають хворі люди, які мають почуття соціальної ізоляції. Нерідко люди похилого віку стикаються з проблемою втрати смаку або запаху. Це змушує їх втрачати апетит, і тому вони не звертають уваги на те, що вони їдять і чи їдять вони здорову їжу.

Відсутність зубів є ще однією причиною, через яку люди похилого віку відмовляються від здорової їжі. Набагато частіше вони вибирають пшеничний хліб замість цільнозернового хліба, багатого на клітковину.

Інгредієнти, необхідні для правильного функціонування організму людини похилого віку:

Білки рекомендується, щоб люди похилого віку споживали більшу кількість цього здорового, корисного білка. Він міститься в таких продуктах, як: нежирне м’ясо та м’ясне асорті, риба та нежирні молочні продукти.

Жири — зазвичай раціон людей похилого віку «багатий» жирами, не обов’язково найздоровішими. Проте поліненасичених жирних кислот із сімейства омега-3 не вистачає. Останні сприяють захисту кровоносної системи людей похилого віку. Для того щоб організм людей похилого віку був багатий жирами, які приносять користь організму, люди похилого віку повинні вводити в свій раціон: свіжу морську рибу, нежирне м’ясо і м’ясне асорті, горіхи і рослинні жири замість тваринних жирів.

Вуглеводи – вони мають бути основним джерелом енергії для літнього. Слід пам’ятати, що раціон повинен складатися в основному із цих складних вуглеводів, які містяться в основному в зернових продуктах та овочах.

Вітамін З надзвичайно важливим для підтримки здоров’я людей похилого віку. Він є відмінним антиоксидантом і таким чином бореться з вільними радикалами. Він також зміцнює імунітет організму та знижує сприйнятливість до застудних захворювань. Варто ввести в свій раціон продукти, що містять вітамін С. Він міститься в основному у фруктах та овочах: ​​переважно в цитрусових, картоплі, чорній смородині або перці.

Вітаміни А та Е – позитивно впливають на зір, це особливо важливо для людей
похилого віку.

Вітамін D — його доповнення має здійснюватись систематично. Літні люди проводять набагато менше часу на свіжому повітрі, тому уникають сонця. Вітамін D необхідний для правильного функціонування організму, тому він повинен надаватися зазвичай у вигляді біологічно активних добавок.

Залізо, калій та кальцій — надзвичайно важливі мінерали, які відповідають за правильне функціонування окремих частин тіла літньої людини. Залізо впливає на правильне вироблення еритроцитів, а також перешкоджає утворенню атеросклерозу та затримує процеси старіння організму. Залізо, яке легко засвоюється організмом, можна знайти в шоколаді, пшеничних висівках, печінці, червоному м’ясі.
Кальцій є дуже важливим мінералом, тому що він підтримує скелетну систему та зуби. Що особливо важливо у людей похилого віку через ризик розвитку остеопорозу. Його можна знайти у таких продуктах, як зелена петрушка, брокколі, варена капуста, фрукти, вівсянка.

Основні принципи харчування для людей похилого віку:

Старі люди повинні їсти 4-5 регулярних прийомів їжі меншого обсягу щодня.
– Щоденне харчування має бути максимально різноманітним
– Випивайте щонайменше 8 склянок негазованих рідин на день.
– Необхідно вживати молочні продукти знежиреного молока, хліба з борошна грубого помелу, рибу.
– Щоденне меню має включати 3 порції овочів та 2 порції фруктів.
– Споживання смаженої їжі має бути обмежене, натомість бажано готувати, тушкувати та запікати без додавання жиру.

Будинок престарілих Життя в Радість у Києві спеціалізується по догляду, оздоровленню і реабілітацією за літніми людьми і за лежачими хворими. Так само, ми надаємо послуги медичного транспортування з України і за кордоном, пишіть нам на електронну пошту або дзвоніть.

uarenamed@gmail.com – для клієнтів

+380988866469

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.Обов’язкові поля позначені *